Kijk je ogen uit tijdens de sportzomer van 2024

Als sportliefhebber hoef je je niet te vervelen deze zomer! Of je nu fan bent van voetbal of een trouwe tenniskijker bent, er is altijd wel iets te zien! Wij zetten de grootste sportevenementen en -toernooien voor je op een rijtje.

Superbowl
EK voetbal Duitsland
EK voetbal Duitsland

Wanneer: 14 juni tot 14 juli

Van 14 juni tot en met 14 juli vindt het EK 2024 plaats in Duitsland. De wedstrijden worden in 10 steden gespeeld in 10 legendarische bundesliga-stadions. De finale vindt plaats in Berlijn op 14 juli. Het Nederland elftal speelt de eerste wedstrijd op 16 juni om 15:00 uur tegen Polen in Hamburg. Verder zal Nederland het opnemen tegen Frankrijk en Oostenrijk in poule D. Het beloven spannende wedstrijden te worden voor Oranje!

Roland Garros

Wanneer: 20 mei tot 9 juni

Van 20 mei tot en met 9 juni vindt het tennistoernooi Roland Garros, plaats in Parijs, Frankrijk. Het klassieke toernooi wordt gehouden in het Roland Garros Stadium. Voor Nederland doen onder andere de mannen Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong mee. Bij de dames neemt Arantxa Rus deel. Maak je klaar voor opspattend gravel en prachtige rally’s.

Roland Garros
Tour de France
Tour de France

Wanneer: 29 juni tot en met 21 juli

Van 29 juni tot en met 21 juli vindt de 111e editie van de Tour de France plaats. De ronde van Frankrijk begint in het Italiaanse Florence en eindigt in Nice. 176 wielrenners doen mee aan de ronde dit jaar. Deze renners zijn verdeeld over 22 teams waar 8 wielrenners per team mee doen. Wie pakt de winst in de grootste wielerwedstrijd ter wereld?

Wimbledon

Wanneer: 1 tot 14 juli

Van 1 tot en met 14 juli vindt de 137e editie van het tennistoernooi Wimbledon plaats in Londen, Engeland. Het is nog niet bekend welke Nederlandse spelers zullen deelnemen. De kwalificaties voor het toernooi vinden plaats van 24 juni tot 27 juni in Roehampton, Londen. Ga lekker onderuit zitten en geniet van het oudste tennistoernooi ter wereld.

Wimbledon
Olympische spelen
Olympische spelen

Wanneer: 26 juli tot en met 11 augustus

Van 26 juli tot en met 11 augustus vindt de 33e editie van de Olympische Spelen plaats in Parijs, Frankrijk. Meer dan 10.000 sporters zullen in 32 sporten strijden om medailles. Tot nu toe is bekend dat Nederland deelneemt aan de volgende sporten: hockey, boksen, kanovaren, waterpolo, zeilen en zwemmen. Hoeveel medailles neemt Nederland mee naar huis?

keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Voorrondes EK voetbal 2025 vrouwen

Wanneer: 31 mei, 4 juni, 12 en 16 juli

Tijdens vier kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 speelt Nederland tegen Finland, Italië en Noorwegen. De wedstrijden vinden plaats op 31 mei, 4 juni, 12 juli en 16 juli. Tegen Finland speelt Nederland op 31 mei om 20:45 uur thuis op het prachtige Kasteel van Sparta Rotterdam en op 4 juni om 19:00 uur spelen de ploegen tegen elkaar in Finland. De locaties voor de wedstrijden tegen Italië en Noorwegen zijn nog niet bekend. Gaan de Oranjeleeuwinnen het eindtoernooi halen?

Voorrondes EK voetbal 2025 vrouwen
Paralympische spelen
Paralympische Spelen

Wanneer: 28 augustus tot en met 8 september

De Paralympische Spelen worden gehouden na de Olympische Spelen. Ze vinden ook plaats in Parijs. Zo'n 4400 sporters komen naar de Franse hoofdstad om te strijden voor een medaille in 22 verschillende sporten. In de laatste editie van de Paralympische Spelen in Tokyo nam Nederland 59 medailles mee naar huis waarvan 25 goud, 17 zilver en 17 brons.

EK Atletiek

Wanneer: 7 tot en met 12 juni

Na 50 jaar vindt het EK atletiek weer plaats in Rome, Italië; de laatste keer was in 1974. De editie van 2020 werd vanwege Corona in 2022 gehouden. Nederland nam toen 4 gouden en 2 bronzen medailles mee naar huis. De deelnemers strijden om de Europese titels in het Stadio Olimpico. In totaal reizen 59 Nederlandse atleten af naar Rome.

EK Atletiek