CANAL+ kijken

Kijken op je telefoon of tablet

Om CANAL+ op je telefoon of tablet te gebruiken download je de app in je app store. Je kunt de CANAL+ app alleen in de Nederlandse appstores downloaden. Log in met het door jouw gekozen e-mailadres en wachtwoord.

Kijken op je laptop of computer

Om CANAL+ op je laptop of computer te gebruiken heb je het volgende nodig:
- Een CANAL+ abonnement
- Je e-mailadres en het door jou gekozen wachtwoord
- Een apparaat dat voldoet aan de systeemvereisten
- Een internetverbinding met een minimale snelheid van 4 Mbit/s

Je kunt CANAL+ kijken op https://play.canalplus.nl

Kijken op je smart-tv

Om CANAL+ op je smart-tv te kijken heb je een tv nodig die het gebruik van onze app ondersteunt.

- Installeer de CANAL+ app via de app store van je tv.
- Om in te loggen bij CANAL+ en je TV te koppelen verschijnt een QR-code.
- Ga op je telefoon of tablet naar de CANAL+ app (zorg dat je ingelogd bent).
- Klik op je profiel (rechts bovenin). Ga in Verbonden apparaten naar TV koppelen met QR-code. Volg de instructies op je tv-scherm.

Check of je tv geschikt is voor gebruik van de CANAL+ app.

CANAL+ kijken op de Ziggo media box

Download de CANAL+ app op je Next Mini, Mediabox Next of Mediabox XL. Log in met je e-mailadres en het door jou gekozen wachtwoord.

Kijken op Apple TV, Google Chromecast of Amazon Fire TV

Cast binnen onze app naar andere apparaten. Je vindt onze app ook in de App store van je Apple TV, in de Google Play Store van je Chromecast en in de app store van je Fire TV Stick. Log in met je CANAL+ inloggegevens.

Zie ook: Systeemvereisten.

Kijken buiten de EU

Je kunt CANAL+ helaas niet buiten de EU gebruiken. Doordat wij de rechten niet hebben is dat niet mogelijk, dat vinden wij natuurlijk ook jammer. Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) maken geen deel uit van de EU.

Gebruik CANAL+ alleen op smart-tv in Nederland

EU-regelgeving staat het niet toe om CANAL+ op een smart-tv buiten Nederland te kijken. Buiten Nederland kun je wel kijken via je computer, laptop, telefoon of tablet.

Een profiel maken en beheren

Na het inloggen op CANAL+ heb je de mogelijkheid om verschillende profielen aan te maken (maximaal 5). Hiermee houd je makkelijk je favoriete films of series bij of kijk je verder waar je was gebleven. Je krijgt ook aanbevelingen op basis van je kijkgeschiedenis.

Extra profiel aanmaken

Klik op het profiel-icoontjerechts bovenin en voeg een profiel toe. Hier wissel je ook makkelijk van profiel.

Ouderlijk toezicht instellen

Klik op het profiel-icoontje rechtsboven. Ga via Settings naar Ouderlijk toezicht. Zet Ouderlijk toezicht aan of uit.  Voor het uitzetten heb je een pincode nodig. Deze pincode is standaard 1234. Je kunt onder Ouderlijk toezicht ook je pincode aanpassen.

Titels toevoegen aan Mijn lijst

Als je een serie of film hebt gevonden die je graag wil zien plaats je deze in Mijn lijst door op de ster-icoon te klikken. De film of serie is dan linksonder te vinden onder Mijn lijst.

Series of films downloaden

Wil je een serie of film later bekijken zonderinternetverbinding? Zorg dat je verbonden bent met internet. Klik op Download en kies de kwaliteit. Je vindt titels die je hebt gedownload onder Mijn Downloads in je profiel.

Wil je data besparen en een titel alleen via wifi downloaden? Ga naar Mijn Downloads in je profiel en zet Mobiele data download uit.

Hou er rekening mee dat niet alle films en series beschikbaar zijn om te downloaden.

Ondertiteling aanpassen

Hieronder vind je per apparaat waar je de instellingen voor audio en ondertiteling wijzigt:
- Op je mobiel of tablet: ga linksonder naar Taalinstellingen.
- Op je computer of laptop in je webbrowser: ga rechtsonder naar Taalinstellingen
- Op je smart-tv: rechtsonder in beeld
- Ziggo Mediabox: rechtsonder in beeld

Aanpassen videokwaliteit van CANAL+

Stream je zonder Wi-Fi? Ga in je profiel naar ‘Mobiele dataverbruik’ en kies voor:
- Lage kwaliteit: 1 uur kijken komt overeen met 0.45 GB aan data
- Gemiddelde kwaliteit: 1 uur kijken komt overeen met 0.7 GB aan data
- Betere kwaliteit: 1 uur kijken komt overeen met 1.35 GB aan data
- Beste kwaliteit: 1 uur kijken komt overeen met 2 GB aan data

Wil je alleen kijken met een Wi-Fi-internetverbinding? Kies in ‘Mobiele dataverbruik‘ voor Alleen via Wi-Fi streamen’. Met Wi-Fi stream je automatisch in de beste videokwaliteit.